Annonse
00:01 - 22. april 2016

Kan UEFAs nye greske leder virkelig ha rent mel i posen?

Bomber og bestikkelser i er hverdagen i gresk fotball. Kan Uefas nye greske leder virkelig ha rent mel i posen?

Supporterbråk: Olympiakos-spillerne måtte løpe for å unngå bluss, og det brøt ut opptøyer på tribunen under semifinalen i den greske cupen. Myndighetene valgte først å annulere hele cupen, men snudde etter press fra Uefa og Fifa. Foto: AP/NTB Scanpix
Annonse

Det runget i gatene da bomben som sprengte bakeriet til fotballdommeren Petros Konstantineas gikk av. Noen dager før hadde Konstantineas blitt tilbudt penger for å la den greske toppklubben Olympiakos vinne kamper. Han ble truet. Et nei ville få konsekvenser. Likevel nektet han.

 

Stasi. Sånn er det blitt. Når supportere ser et nytt navn på toppen av en fotballorganisasjon, tenker de umiddelbart: Enda en skurk. Men er det mulig at Theodore Theodoridis, generalsekretær i det europeiske fotballforbundet Uefa, faktisk har rent mel i posen? Han som kommer fra et land der bomber er en del av fotballpolitikken?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Fra Norges hovedstad er det ikke mulig å komme seg ut i Europa med tog om sommeren. Det har vi nå nesten vent oss til. Men fra Trondheim går det an. Man kan for eksempel kjøre Vy-tog…»