Annonse
00:00 - 29. april 2016

Det store veivalget

I mai legger Oslo kommune frem en ny standard for sykkelveier som ignorerer Vegvesenets gamle normer. Det kan gjøre Oslo til Europas beste sykkelby, mener dansk ekspert.

Ønsker regelbrudd velkommen: Den danske bydesigneren Mikael Colville-Andersen reiser verden rundt for å snakke om sykkel. Han sier alt ligger til rette for at Oslo skal bli den nye store sykkelbyen.
Annonse

Oslo – en av Europas beste sykkelbyer? Det høres ut som en vits. Men ifølge den danske bydesigneren Mikael Colville-Andersen ligger alt til rette for at Oslo blir den neste store sykkelbyen.

– Ingen byer i verden er mer spennende enn Oslo akkurat nå, sier Colville-Andersen.

Han bør vite hva han snakker om. Som leder for det danske sykkelrådgivningsfirmaet Copenhagenize har han i de siste ni årene reist fra by til by rundt i verden og delt sin kunnskap med byplanleggere og politikere. De siste årene har han tilbragt masse tid i Norge, etter å ha fått norsk kjæreste, og han strør om seg med anekdoter og sykkeleksperimenter fra alle verdensdeler.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse