Annonse
00:00 - 15. april 2016

Det femte hjulet

Rydd forsiden: En bransje vil ha mer penger!

Annonse

Denne uken la Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) igjen frem en rapport som viser at norske veier er fryktelig dårlige, med særlig stor vekt på hvordan vi ligger an sammenlignet med Albania. Sakene er godt stoff. Det som vekker reaksjoner og følelser hos leseren, deles. Og her vekkes følelsen sinne: Vi står i kø, og det er de norske nisseluepolitikernes skyld! Grrrr!

OFV er eid av en rekke organisasjoner, hovedsakelig bilprodusenter, bilforselgere og veientreprenører, så det kunne kanskje tjent mediene som refererer overskriftene i pressemeldingene til ære å kaste et ørlite kritisk blikk på hvordan OFV definerer veikvalitet.

Det ville heller ikke tatt lang tid. Det er nemlig bare én indikator: gjennomsnittlig fart, målt ved å plotte inn reiser i GPS-en. Sikkerhet og miljø er for togfetisjister, syklister og andre utopister.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse