Annonse
00:00 - 29. april 2016

Bløffet seg til partilederjobb

Kim Steinar Kjærner-Strømberg (52) ble nylig valgt til partileder i Demokratene. Valgkampen var bygget på løgn og manipulasjon.

Partilederen: Demokratenes nyvalgte leder Kim Steinar Kjærner-Strømberg har ikke villet la seg intervjue eller fotografere av Morgenbladet. Dette bildet er hentet fra partiets offisielle Facebook-side.
Annonse

Han hadde kommet ut av det store intet et halvår tidligere. Delegatene var imponerte, han var gründer og økonom, det ble sagt at han hadde jobbet for Goldman Sachs.

Han førte en effektiv valgkamp. Det lille innvandringsfiendtlige partiet Demokratene har etter Frp-utbryterne Vidar Kleppe og Jan Simonsens tid slitt med intriger og lav oppslutning, og trengte nye folk. På landsmøtet i Kristiansand 16.-17. april sto han igjen som vinneren. Pegida-leder Max Hermansen hadde trukket seg, partiets informasjonsleder Kristian Kahrs var slått med stemmetallet 36-10. Den 52-årige Oslo-mannen med vinnende smil og bakoversveis var Demokratenes nye leder.

Morgenbladet har fått tilgang til hundrevis av e-poster, chatter, opptak og slettede kommentarer som viser hvordan seieren ble sikret.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.