Annonse
00:01 - 08. april 2016

Bjørnedyr finnes, altså

Foto: Science Photo Library/NTB Scanpix
Annonse

Forrige avis kom ut 1. april, og det er bare å vedkjenne: Det er selvsagt bare tull at bjørnedyr bare er tull. Bjørnedyr finnes, de overlever alt mulig, og de ser ut som støvsugerposer. Påstanden om at de har lånt en seksdel av arvematerialet sitt fra andre dyr, har imidlertid fått seg enda et skudd for baugen. Nyheten skapte stor oppstandelse før jul, men skotske forskere mente resultatet skyldtes at forskerne hadde blandet sammen bjørnedyr-DNA med DNA fra noen bakterier som havnet i petriskålen ved et uhell. Skottenes arbeid er nå fagfellevurdert og publisert i tidsskriftet PNAS, og viser altså at bjørnedyr bare har lånt mindre enn én prosent av genene sine. Dermed er mysteriet med bjørnedyrets hardførhet like mystisk som da bjørnedyrfascinasjonen startet i herværende avis. Det er håpløst, og vi gir oss ikke.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse