00:00 - 04. mars 2016

Samtale med sykkelminister (Frp)

Det føles helt greit å snakke om sykkel som vidundermedisin, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Ikke bare bil: Jo flere som sykler, jo mer vanlig blir det for andre trafikanter å ta hensyn til dem, sier Ketil Solvik-Olsen. Selv skal han sykle Nordsjørittet til sommeren. Foto: Ellen Lande Gossner

Denne uken fikk du et forslag til en Nasjonal transportplan full av gode sykkeltiltak. Du har nå muligheten til å bli samferdselsministeren som gjennomfører den store sykkelrevolusjonen i Norge. Er Frp egentlig et sykkelparti?

– Vi er for alle typer reisende, men kanskje mest kjent for vårt engasjement for vei. Jeg tror du vil finne mange syklister i Frp. Det handler om å finne ut hvilke typer transportmidler som passer for de ulike stedene. Sykkelveier inn og ut av de store byene er en del av vår løsning. Vi må også bygge trygge sykkelveier der det er færre reisende, som til og fra skoler, strekninger som brukes av barn.

– Tidligere var det mest barn som syklet. Nå er det voksne som sykler, mens de tar bilen når de skal følge barna til skole og trening.

Annonse