00:00 - 18. mars 2016

I forhold til nådeløs åpenhet

Kan vi tro at glasnost ikke er et spill, men noe vi kan tro på, noe som er fint?

Endringer i fotballfamilien: Både Sepp Blatter (bildet) og Yngve Hallén er blitt byttet ut, hva det vil si for åpenhet i Fifa og NFF gjenstår å se.

Frihetens vind har blåst gjennom fotballen. De to ideelle nonprofitorganisasjonene Fifa og NFF har fått nye presidenter: Ut med Sepp Blatter og Yngve Hallén. Inn med Gianni Infantino og Terje Svendsen. Begge har svingt seg opp til store retoriske høyder. Alt skal bli fritt, åpent, ærlig, rettferdig og gjennomsiktig – det er glasnost på timeplanen i fotballfamilien. 

 

Make NFF great again. Svendsen fikk mye oppmerksomhet da han fra talerstolen sa at NFF nå skulle praktisere «nådeløs åpenhet». Han gjentok det i flere medier, blant annet VG: «Vi må være så åpne at det gjør litt vondt. Regelen må være at vi av og til viser frem mer enn det vi har lyst til.»

Annonse