00:00 - 26. februar 2016

Uventet mogul

– Det er fellestrekk mellom bank og avis, både historisk og når det gjelder fremtiden, sier André Støylen. Han er direktør i Sparebankstiftelsen, som kjøper 65 norske lokalaviser.

Frem fra hvelvet: André Støylen er direktør i Sparebankstiftelsen DNB. De siste ukene har den tilbaketrukne stiftelsen vært i offentligheten gjennom utstillingen av sin Nikolai Astrup-samling i London, kjøpet av Amedia og åpning av kulturhuset «Sentralen» i Oslo.

Det er så fine navn på avisene dere har kjøpt: Gjengangeren, Tidens Krav, Arbeidets Rett, bare for å nevne tre av de 65 avisene.

– Vet du hva, akkurat en sånn oppramsing har surret i bakhodet mens jeg har holdt på med denne prosessen. Det var den tyske forfatteren Hans Magnus Enzensberger som i essaysamlingen Norsk Utakt, fra midt på åttitallet, listet opp de poetiske avisnavnene.

For dere er eierskap enkelt. Når det butter i Gjengangeren så selger dere en Stradivarius–fiolin? 

Annonse