00:00 - 19. februar 2016

Syrerne stenges inne

Den syriske borgerkrigen har økt i styrke etter at Putin gikk tungt inn på Assads side. Aleppo er omringet, og tyrkerne har lukket grensen.

De som kom seg ut: Mejd og Susa med barna Ibrahim (11), Seyna (10) og Fatima (7) har bodd tyve dager rett ved en overfylt flyktningleir nær den syriske grensen.

Hør Sten Inge Jørgensen fortelle om sitt møte med de Syriske grenseområdene på Morgenbladets podcast. Abonnér gratis via Itunes. Eller lytt her:

Lyden av dumpe bombedrønn støter uforstyrret igjennom den stengte grenseposten. I dag er det kurdiske styrker som blir angrepet av den tyrkiske hæren i vest. For noen dager siden var det russerne som bombet sivilbefolkningen i tre byer i sør. Hva som skjer i morgen er det ingen som vet, men kanskje noe som involverer IS et par mil østover? Sikkert er det i alle fall at den frie syriske hæren er i ferd med å miste den lille enklaven de holder her oppe ved grensen til Tyrkia, omringet på tre fronter. Styrkene til Syrias president Assad står nå bare 25 kilometer fra Tyrkia.

Annonse