Annonse
00:00 - 19. februar 2016

Surt på Stortinget

Erna Solbergs økende popularitet i folket gjenspeiles ikke i Stortinget.­ Der øker misnøyen med henne, ­skriver Aslak Bonde.

Annonse

Statsminister Erna Solberg setter stadig nye popularitetsrekorder. På en NRK-måling for en uke siden sa nesten halvparten av de spurte at Solberg var det beste alternativet som statsminister. Jonas Gahr Støre lå åtte prosentpoeng bak. For et snaut år siden var det Aps leder som lå over 50 prosents oppslutning, mens bare en tredel av de spurte stilte seg bak Solberg.

Høyres sjanser for å gjøre et godt valg neste år er dermed økende. Men valget blir helt sikkert ikke så godt at Høyre i neste stortingsperiode slipper å samarbeide med andre partier på Stortinget, og på det området virker det som om statsministeren er i ferd med å snevre inn sitt manøvreringsrom.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse