Annonse
00:00 - 12. februar 2016

Stortingets mest uforutsigbare parti

Det er umulig å vite om ukens Venstre-utspill blir historisk eller bare underlig, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Da statsminister Erna Solberg tirsdag sendte brev og sms til de parlamentariske lederne i de såkalte asylforliks-partiene, la hun til rette for at det skulle bli noen uker med relativ ro om innvandrings- og integreringspolitikken. Hun skrev i sms-en at hun ville «være på tilbudssiden» i arbeidet som nå gjøres for å endre utlendingsloven og å få behandlet en ny integreringsmelding.

Solberg visste at hun i onsdagens spontanspørretime kom til å få mange spørsmål om Sylvi Listhaugs opptreden som innvandrings- og integreringsminister, men både hun og svært mange andre i Stortinget regnet med at det etter noen harde ordvekslinger den dagen ville bli rom for å diskutere andre politiske spørsmål. Årsaken er at høringsfristen for regjeringens 40 forslag til innstramninger i utlendingsloven gikk ut denne uken, og det er vanlig at regjeringen etter høringsrunden får god tid til å vurdere hvilke av forslagene som den ønsker å presentere for Stortinget.

 

Annonse