Annonse
00:00 - 26. februar 2016

Sten Inge Jørgensen: Flyktningkrise og hardt presset Tyskland

Flyktningkrisen går mot avgjørende dager, skriver Sten Inge Jørgensen.

Annonse

Denne uken fikk vi en forsmak på hva som vil skje dersom den såkalte Balkan-ruten stenges. Afghanske flyktninger fikk ikke lenger krysse grensen til Makedonia, og begynte raskt å hope seg opp på den greske siden. Hundrevis prøvde å storme igjennom et piggtrådgjerde, andre blokkerte et jernbanespor. Det kom til konfrontasjon med greske politistyrker, en ordensmakt som snart vil være i mindretall dersom afghanerne ikke slippes videre. Inntil videre blir de busset sørover i Hellas.

Mye taler for at Balkan-ruten, som ble brukt av cirka en million flyktninger i 2015, ikke vil holdes åpen særlig lenger. Restriksjonene begynte allerede før nyttår, da landene langs ruten bare slapp igjennom folk man antok ville få opphold i nord: syrere, irakere og afghanere. Det viste seg likevel at tallene ble store. Tyskland alene mottok 92 000 bare i januar i år.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse