00:00 - 12. februar 2016

Grensesprengende gummibjørner

De er under en millimeter lange, men har fått mennesker til å tvile på både Gud og evolusjonen. Bli med på Norges første bjørnedyr-workshop.

På kloss hold: Snute, armer, klør. Til mikroorganisme å være er bjørnedyrene bemerkelsesverdig dyreaktige. «Nesten alt» gjenstår å finne ut om dem, forteller bjørnedyreksperten Ingemar Jönsson – mens det vi vet, nesten er for utrolig til å være sant. Foto: Science Photo Library/NTB Scanpix

Mandag denne uken ble et bittelite dyr sprayet med vann og ristet ut av en mosedott fra NTNUs herbarium i Trondheim. Der hadde dotten og dyret ligget inntørket og tilsynelatende helt dødt, siden 2007. Tirsdag sjekker forskeren Roberto Guidetti dyret under mikroskopet:

– Den er helt sånn …

Guidetti krøker seg sammen og vifter et par ganger med armen. En daff bevegelse, ja visst. Men dyret er definitivt i live, ni år etter at det tørket inn.

Annonse