00:00 - 05. februar 2016

Desertørens bilder

Foto: Ghaith Abdul-Ahad

Da amerikanske styrker invaderte Irak, var Ghaith Abdul-Ahad arkitektstudent i Bagdad og desertør fra Saddams hær. I krigens tidlige dager omskolerte han seg begynte å jobbe som oversetter og tilrettelegger for en rekke vestlige medier. I dag er han en prisvinnende, prominent journalist og fotograf som har dekket Syria-konflikten, krigen i Libya og IS. Han har blitt holdt fanget av Taliban og sittet i husarrest i Libya. Senest har han vært i Jemen, der han tok dette bildet i Aden. Denne helgen blir han å se i Oslo, når Litteraturhuset igjen får besøk av noen av dokumentarfotoets sterkeste stemmer under DOK-festivalen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse