Annonse
00:00 - 05. februar 2016

Dansk universitet sier opp hundrevis

Annonse

Københavns universitet skal si opp 532 ansatte, melder danske aviser. Dette utgjør 7 prosent av medarbeiderne. 209 får sparken, mens man satser på frivillige oppsigelser og naturlig avgang for resten. Cirka en tredel er ansatt som forskere eller lærere. Antallet doktorgrader vil gå ned med ti prosent de neste årene. I tillegg står 13 humanistiske fag i fare for å bli nedlagt, ifølge Politiken. Bakgrunnen er at universitetet får mindre over statsbudsjettet.

Tidligere i år ble det kjent at universitetet i Helsinki må kutte 1000 stillinger, over 500 allerede før sommeren.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse