15:21 - 24. februar 2016

Arven etter Thatcher

Foto fra serien The Valleys: Linda B. Engelberth

For fjerde år på blir det foredrag, film og utstillinger i Kabelvåg og Skrova når Lofoten Internasjonale Fotofestival arrangeres 25.–28. februar. Visuell historiefortelling av ypperste klasse med fotografene Tomm W. Christiansen, Nicklas Blom, Juuso Westerlund, Jo Straube, Ingun A. Mæhlum, Elin Berge og Diana Markosian.

Linda B. Engelberth stiller ut i bilder i Galleri Lille Kabelvåg.

– Jeg skal vise 20 bilder fra et prosjekt jeg fortsatt jobber med, forteller Engelberth.

Serien har hun kalt The Valleys.

– Bildene er fra Wales, fra dalene hvor samfunnet en gang ble bygget opp av kullgruveindustrien. Margaret Thatcher stengte gruvene på 1980-tallet. Nå kan denne delen av Wales sammenlignes med et u-land. Høy arbeidsledighet, rusmisbuk og høy selvmordsrate er noen av problemene, forteller fotografen.

Lucy på bildet er fra en av de mer velstående familiene i dalen. Hunden Bill er det store midtpunktet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse