Annonse
00:00 - 05. februar 2016

Älvdalsk er dødt, lenge leve älvdalsk!

Annonse

For en stund siden kunne du her i avisen lese om nordmannen Mats Blakstad, som kjempet for at ISO, den internasjonale standardorganisasjonen, skulle godkjenne det særegne svenske talemålet älvdalsk som et minoritetsspråk. Nå har dommen falt: ISO støtter svenske myndigheters rett til å kalle älvdalsk en dialekt, selv om det grammatisk sett er grunnleggende andreledes enn flertallsspråket. Men det er håp! ISO setter pris på Blakstads «overbevisende» argumentasjon, og sier at de nå utreder hvordan man skal skille mellom språk og dialekter i fremtiden. Fortsettelse følger!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse