Annonse
00:01 - 22. januar 2016

Solberg-regjeringens langsiktige virkninger

Like viktig som regjeringens reformer er ansvarliggjøringen av Frp.

Annonse

Dersom kommunereformen lykkes, vil den toppe listen over Solberg-regjeringens langsiktige virkninger. Kommunalminister Jan Tore Sanner vil bli stående i historien som statsråden som ved hjelp av list og lempe og et uslitelig pågangsmot klarte å få til det som i tyve år er blitt sett på som politisk umulig.

Først og fremst vil regjeringen nå sitt eget hovedmål. Statsminister Erna Solberg pekte allerede ved tiltredelsen på kommunereformen som den aller viktigste enkelt-oppgaven for hennes regjering. Antageligvis er det enda viktigere at en forvaltningsstruktur med færre og større kommuner vil legge til rette for nye reformer og nye samarbeidsforhold mellom stat og kommune. Organiseringen av Nav, skolen og helsevesenet kan bli vesentlig endret, noe som vil få betydning for tjenestetilbudet til befolkningen.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt