Annonse
00:01 - 22. januar 2016

Ruiner fra en overmodig tid

Etter oljeprisfallet er mengden tomme kontorlokaler på Fornebu og Lysaker doblet. I Stavanger er situasjonen enda mer alvorlig.

Nytt og tomt: Statoils internasjonale hovedkvarter på Fornebu fra 2012 er rammet av oljeprisfallet. Selskapet prøvde å fremleie over 10 prosent av bygget i høst, uten hell. Når 1600 Statoil-ansatte slutter, kan det bli enda mer ledig plass. Foto: Ivan Brodey
Annonse

Etter oljeprisfallet står Norge overfor et uventet gjenbruksprosjekt. Flere av de lekre næringsbyggene i glass og stål som ble bygget mens oljeprisen fortsatt var skyhøy, sliter med ledighet.

Totalt kan så mye som 205 000 kvadratmeter – over 29 fotballbaner – bli stående tomme på Fornebu og Lysaker i nær fremtid, ifølge tall Morgenbladet har satt sammen. Økningen etter oljeprisfallet kan lande på 108 000 kvadrat­meter.

Situasjonen er enda verre i Stavanger. I næringsklyngene for oljebransjen på Forus står nå 18 prosent av lokalene tomme, opplyser analytiker i DNB Næringsmegling, Ingrid Elisabeth Moe.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse