Annonse
00:00 - 29. januar 2016

Redd avlingen med bjørnedyrglass

Annonse

Etter ukevis med bjørnedyrfascinasjon kom endelig et svar på hvorfor alle bryr seg så innmari om bjørnedyr (utenom det åpenbare). Forskere i USA har nemlig funnet ut at bjørnedyr som blir utsatt for uttørking, lager en spesiell type glassaktige molekyler. De pakker seg rundt organer og andre ting i dyrets indre, og det hindrer at organene blir ødelagt. Forskerne har også funnet genet som styrer molekyllagingen, så tanken er: Putt et slikt gen inn i for eksempel hvete eller mais – og vips, så har du en plante som tåler tørke. De første forsøkene med gjær og bakterier er lovende, melder forskerne.

Tilbake i fascinasjonshjørnet kan vi merke oss at bjørnedyr som hadde fått deaktivert bioglassgenet, likevel overlevde i ekstrem kulde. «Interessant nok ser ikke genet ut til å være essensielt for generell overlevelse», skriver forskerne. Bjørnedyrets hemmeligheter er tydeligvis uutømmelige.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Det er i praksis umulig å trekke noen grense mellom lovlige og ulovlige ytringer»
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».
Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.