Annonse
00:00 - 11. desember 2015

Troen på trumptriumf

Foto: Andrew H. Walker/Getty Images
Annonse

Hvordan er nå dette, kan Donald Trump faktisk bli president? Saker som antyder at det er nære på, selger godt, og må derfor betviles. Gamblingmarkedene gir oss et mer sobert bilde, ettersom de som kjøper og selger odds, taper penger på å overdrive. Per nå anslår den største gamblerbørsen i verden at Trump har omtrent 20 prosent sannsynlighet for å vinne nominasjonen. Mer underlig er det markedet anslår at Trump som president har nesten 10 prosent sannsynlighet nå. Det betyr at spillmarkedene anslår at en Trump som vinner nominasjonen, slår den demokratiske motkandidaten i valg halvparten av gangene. Notisredaksjonen tillater seg å tvile på klokskapen til markedets usynlige hånd i akkurat dette tilfellet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse