00:00 - 11. desember 2015

Russisk jul

Stengetid: Masha er klar for å forlate den ukentlige discoen i Novozhilkino. Foto: Rob Hornstra

Utenfor kulturhuset i Nov­ozhilkino er det 40 kulde­grader. Mens jentene danser, drikker guttene øl fra store plastflasker. Den nederlandske fotografen Rob Hornstra har tidvis befunnet seg i det russiske imperiets ytterpunkter i mange år. Dette har resultert i flere store prosjekter og bøker, blant annet The Sochi project, hvor han brukte flere år på å dokumentere området før vinterlekene i 2014. Tilbake i 2008 i Novozhilkinos ukentlige disco skrev han: «En nyankommen kan meske seg i overraskelse det første kvarteret, bli testet det neste, og i det tredje kvarteret bli advart av de lokale om å forlate stedet så raskt man bare kan.» Etter et par slåsskamper går alle hjem, hvert til sitt.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse