Annonse
00:00 - 04. desember 2015

Prises for skjør fred

Uten rask bedring i økonomien er det ikke sikkert at Tunisias demokrati vil overleve, sier fredsprisvinner Wided Bouchamaoui.

Neste fase: – Vi har lykkes med den demokratiske overgangen, nå gjenstår den økonomiske overgangen, sier Wided Bouchamaoui (54), leder av Tunisias arbeidsgiverforening Utica, en av de fire organisasjonene som i år mottar Nobels fredspris. ⇥Foto: Vincent Capman/Paris Match/Getty Images
Annonse

«Det er en stor ære å motta Nobels fredspris. Vi er svært fornøyd og svært rørt, prisen betyr noe helt ekstraordinært for oss.

Wided Bouchamaoui, leder av Tunisias arbeidsgiverforening Utica, skal torsdag 10. desember ta i mot fredsprisen i Oslo rådhus sammen med lederne for de tre andre organisasjonene i Kvartetten for nasjonal dialog. Siden Nobelkomiteens kunngjøring i oktober, har timeplanen vært tettpakket: Hun har møtt statsledere og FNs generalsekretær og nærmest over natten blitt den arabiske verdens mest innflytelsesrike kvinne.

– Mange vil høre om våre erfaringer og om hvordan vi greide å gjennomføre en demokratiseringsprosess gjennom nasjonal konsensus. Vi for vår del ønsker at erfaringen skal brukes i land som fortsatt er i konflikt, sier Bouchamaoui på telefon fra Tunisias hovedstad Tunis.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse