Annonse
00:00 - 24. desember 2015

Manglet masse i hodet

Foto: Getty Images
Annonse

«Lørdag morgen låste jeg meg inn i utstillingshallen, slo på lyset og ga duene tid til å våkne. Jeg startet med de hvite der en eldre hann var av fin kvalitet uten å vise seg helt. Han fikk 95. En ung sort hunn fra Bjørn Olsen manglet masse i hodet og var noe feminin, men svært kort og rund og ble beste gazzi. En fin, ung, blå hann hadde behov for sterkere ben og hadde et ‘vått øye’, men med super farge. Lenger nede fant jeg en ung bronse plain hunn fra Heldal. Det var en meget god due.» Nei, dette er ikke Prousts beskrivelse av gjestene i det siste selskapet hos prinsessen av Guermantes, men Clay Rogers‘ referat fra sin dommergjerning under et show på Halsnøy, gjengitt i bladet Duevennen nr. 4, 2015.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse