Aktuelt

Livmortappen

Statoil blir Circle K og Frokostklubben omdannes til fideikommiss.

Kjære aktive. Rolig. Det er ikke noe fiksfakseri med Statoilkoppen 2016. Hverken i godset eller i lokket. Nytt er bare en strikk rundt magen.

– Du er ikke nødt til å ha strikken på. Den er for at vi skal se fra kassa at du ikke bruker 2015-oblaten, men vi kan ikke tvinge deg, sa hun blide i Lambertseterveien.

– Nei visst, kan du ei, sa jeg. Rolig. Det lukter advokat.

Fra Stavern skriver Lars Aksel Solberg at han ble truet skriftlig med tyverianmeldelse for kaffedrikking med gyldig oblat på feil kopp. Lars Aksel skriver til Facebook-gruppa «Vi vil ha ny Statoilkopp og ikke en udugelig motekopp». Selv om vi går inn i tredje året med motekoppen, så koker det i den gruppen ennå. Det er greit. Alt må ikke gå gjennom meg.

---

Setteformannens hjørne

Morgenbladet har anmeldt Statoilkoppen hvert år siden 2009. De første årene som selvbestaltet setteformann i Frokostklubben. Etter at Statoil la ned klubben er Morgenbladet blitt sittende med setteformannen.

---

Men store ting bør. Det vet dere som er aktive i Frokostklubbens fordelsprogram. Det var moro å se så mange i Telenor Arena. Til dere andre: Det var i september da Statoil røpet det nye navnet på stasjonene som skal rulles ut i april mai. Men først litt om gamle-logoen: Dråpen. På Fornebu kom det frem at det var flere enn meg som aldri har sett annet enn en livmor i logoen. Med tappen opp, og åpen. Så sa’n Simen at han ville gå meg dette etter i sømmene på Google, men til deg vil jeg si: Søk i private faner. Det blir så lett snakk.

OK. Ferdig med det. Fra det øye­blikk Statoil er borte fra veiene – og senest medio mai – omdannes klubben til et fideikommiss og jeg blir sittende som kommissets setteformann. Medlemskapet fornyes automatisk under kjedens nye navn. Tenk positivt. Kom dere ut av livmora. Bruk kreftene på hvordan dere lokalt skal si det nye navnet: Circle K. Lokallagene sender forslag til sin stasjon. Alle dere som sogner til E-18 Fiansvingen, sender til stasjonen på østgående når dere bor nordenfor, og til vestgående stasjon når dere bor sønnenfor. Simplify your day. Circle K.

kaffehilsen ’n Håkon

Mer fra Aktuelt