Annonse
00:00 - 11. desember 2015

I hvert fall årets person

Foto: Getty Images
Annonse

Hvordan går det egentlig med Angela Merkel? Først var hun en fønvind for de forfulgte. Så var hun et asylpolitisk uvær. Slik kan en lese vindmåleren i asyldebatten de siste månedene. Kommentatoren lenger frem i denne avisen mener hun står sterkere enn mange tror i Tyskland. Nå er hun i hvert fall kåret til årets person av magasinet Time. Begrunnelsen er at hun har «bedt sitt land om mer enn de fleste politikere ville våget, for å ha stått standhaftig opp mot tyranni og hensynet til egne interesser, og for å ha utført støtt lederskap i en verden der det er mangelvare». Det er sjefredaktør Nancy Gibbs som skriver dette, under tittelen «Den frie verdens kansler».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse