Annonse
00:00 - 18. desember 2015

Høyre om?

Høyre kommer trolig best ut av regjeringsendringen – selv om det ikke så slik ut denne uken, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Den politiske venstresiden mener at regjeringen er blitt blåere – både fordi ur-Frp-eren Per Sandberg ble statsråd og fordi Sylvi Listhaug, en av Frps smarteste politikere og beste provokatører, ble gitt totalansvar for innvandrings- og integreringspolitikken. I tillegg ble statsrådsbalansen mellom Høyre og Frp vippet litt mot høyre ved at Frp fikk en ekstra statsråd. Det skulle veie opp at Høyre overtok arbeids- og sosialdepartementet fra Frp.

 

Om regjeringen faktisk er blitt mer høyrevridd denne uken, er tvilsomt. Sannsynligheten er størst for at Frp nå tvinges til å være mer lojalt mot regjeringsprosjektet enn det har vært tidligere, og at det vil føre til at statsminister Erna Solberg og Høyre-ledelsen styrker sin makt.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.