Annonse
00:00 - 11. desember 2015

Brasil er lammet

Opposisjonen vil stille president Dilma Rousseff for riksrett. Prosessen kan lamme landet i flere måneder.

Politisk dragkamp: En korrupsjonsskandale i Brasils statlige oljeselskap har fått ringvirkninger helt inn i president­palasset. Disse demonstrantene protesterer til støtte for president Dilma Rousseff. ⇥Foto: Dado Galdieri/Bloomberg/Getty Images
Annonse

«Operasjon bilvask». Det er navnet på den storstilte etterforskningen av korrupsjonsskandalene i Brasils statlige oljeselskap Petrobras, som har resultert i en politisk orkan som forrige uke nådde toppen. Da startet opposisjonen en prosess for å stille president Dilma Rousseff for riksrett.

Det var lederen i kongressens underhus, Eduardo Cunha, som ga grønt lys for riksrettprosessen. Dette til tross for at Cunha flere ganger tidligere i år har gitt uttrykk for at dette ikke ville skje. Hvorfor endret han synspunkt, og hva består beskyldningene mot Rousseff i?

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.