Annonse
00:00 - 11. desember 2015

Brasil er lammet

Opposisjonen vil stille president Dilma Rousseff for riksrett. Prosessen kan lamme landet i flere måneder.

Politisk dragkamp: En korrupsjonsskandale i Brasils statlige oljeselskap har fått ringvirkninger helt inn i president­palasset. Disse demonstrantene protesterer til støtte for president Dilma Rousseff. ⇥Foto: Dado Galdieri/Bloomberg/Getty Images
Annonse

«Operasjon bilvask». Det er navnet på den storstilte etterforskningen av korrupsjonsskandalene i Brasils statlige oljeselskap Petrobras, som har resultert i en politisk orkan som forrige uke nådde toppen. Da startet opposisjonen en prosess for å stille president Dilma Rousseff for riksrett.

Det var lederen i kongressens underhus, Eduardo Cunha, som ga grønt lys for riksrettprosessen. Dette til tross for at Cunha flere ganger tidligere i år har gitt uttrykk for at dette ikke ville skje. Hvorfor endret han synspunkt, og hva består beskyldningene mot Rousseff i?

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt