Annonse
00:00 - 06. november 2015

Tøff, tøffere, tøffest

Enten er Siv Jensen ­politikkens smarteste, eller så har hun mistet styringen­ på eget parti, skriver Aslak Bonde.

Annonse

For et paradoks: I Stortinget er det nå flertall for kraftigere innstramninger i innvandringspolitikken enn noen gang før. Men de kommer ikke, og årsaken er at det aller mest innvandringskritiske partiet sitter i regjering. Denne uken har det vist seg at deler av Fremskrittspartiet synes det er viktigere å fremstå som tøffere enn alle andre partier i innvandringspolitikken enn å få gjennomslag for egne saker.

 

Etter stortingsgruppens møte onsdag ettermiddag virket det som om Fremskrittspartiet var innstilt på å la dette paradokset vare – helt til det blir regjeringskrise. Partiets ledelse var så uforsonlig i presentasjonen av nye innstramningstiltak at det er vanskelig å tenke seg at det kan komme kompromisser i Stortinget. Og da blir det krise. Innvandringspolitikken er så viktig i dagens situasjon at Erna Solberg ikke kan godta at det ene regjeringspartiet åpent sier at det er uenig med statsministeren.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse