Annonse
00:00 - 06. november 2015

Tøff, tøffere, tøffest

Enten er Siv Jensen ­politikkens smarteste, eller så har hun mistet styringen­ på eget parti, skriver Aslak Bonde.

Annonse

For et paradoks: I Stortinget er det nå flertall for kraftigere innstramninger i innvandringspolitikken enn noen gang før. Men de kommer ikke, og årsaken er at det aller mest innvandringskritiske partiet sitter i regjering. Denne uken har det vist seg at deler av Fremskrittspartiet synes det er viktigere å fremstå som tøffere enn alle andre partier i innvandringspolitikken enn å få gjennomslag for egne saker.

 

Etter stortingsgruppens møte onsdag ettermiddag virket det som om Fremskrittspartiet var innstilt på å la dette paradokset vare – helt til det blir regjeringskrise. Partiets ledelse var så uforsonlig i presentasjonen av nye innstramningstiltak at det er vanskelig å tenke seg at det kan komme kompromisser i Stortinget. Og da blir det krise. Innvandringspolitikken er så viktig i dagens situasjon at Erna Solberg ikke kan godta at det ene regjeringspartiet åpent sier at det er uenig med statsministeren.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse