00:01 - 13. november 2015

Tidlige portretter

Ved ICP studerte Antoine D’Agata under kjente navn som Nan Goldin og Larry Clark, men ifølge ham selv var det den norske fotografen og medstudenten Morten Andersen som var hans viktigste lærer. 

Amerika: Antoine D’Agata på New Yorks t-bane på starten av 90-tallet. Foto: Morten Andersen

Antoine D’Agata blir sett på som en av de fremste foto­grafene i verden i dag. I 1990–91 flyttet D’Agata, etter mange år som omstreifende lykkejeger i Mellom-Amerika, til New York for å studere ved The International Center of Photography. Ved ICP studerte han under kjente navn som Nan Goldin og Larry Clark, men ifølge D’Agata selv var det den norske fotografen og medstudenten Morten Andersen som var hans viktigste lærer. Andersen og D’Agata studerte, bodde, drakk sammen og fotograferte hverandre det året. Andersen har sittet på dette materialet i 25 år, og er nå klar med den lille boken Now I wanna be your dog!, som slippes under festivalen Paris Photo denne helgen. Portrettene ­viser samtidig D’Agata som tester ut det livet som senere har gjort ham kjent, og Andersen som tester sitt fotografiske ­uttrykk.

Annonse