Annonse

Varselmelding

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
00:00 - 20. november 2015

Selvgranskning i terrorens tid

Franske borgere dreper sine landsmenn i islams navn. Skyldes det religion eller sosial utestengning? Frankrike famler etter svar.

Leter: Paris er en by i sorg, og bebobere leter etter svar. Foto: Eivind Kise
Annonse

– Jeg overlevde fordi jeg tok feil av alfabetet.

19 år gamle Côme Ayari var irritert ­fredag kveld i forrige uke da han sto utenfor Stade de France sammen med sin far. De ventet på farens kamerat, som hadde billettene til fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland, og som var forsinket på grunn av trafikkork. Inne fra stadion hørte de spillerne komme på banen, Marseillaisen ble spilt, kampen startet. Cirka 15 minutter ut i kampen hørte de en eksplosjon.

– Den kom fra andre siden av stadion, og jeg sa med en gang til pappa at dette er et attentat, forteller Ayari. Rett etter ringte han som hadde billettene, og 19-åringen mente å høre at han befant seg utenfor inngang E, så han begynte å løpe for å møte ham.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.