00:00 - 06. november 2015

Sekulære stemmer stilner

Minnestund: Sørgende tenner lys for Avijit Roy, en kjent sekulær blogger og skribent som ble drept i februar. Nå er enda en sekulær stemme tatt av dage i Bangladesh. Foto: Getty Images

Sist lørdag skjedde det igjen i Bangladesh: En offent­lig stemme som forsvarte en sekulær stat, denne gang forlagsredaktøren Faisal Arefin Deepan, ble drept. En annen forlagsredaktør ble hardt såret i et tilsvarende angrep samme dag, og to skribenter ble også såret. Begge forlagene der angrepene skjedde, har gitt ut bøker av Avijit Roy, en kjent sekulær blogger og skribent som ble drept i februar. Etter ham er også tre andre sekulære bloggere drept, samt en italiensk og en japansk bistandsarbeider. Ansar al-Islam-Bangladesh, en gruppe som er tilknyttet al-Qaida, hevder den sto bak angrepene lørdag, mens politiet mistenker en annen, forbudt islamistgruppe, Ansarullah Bangla Team, melder The Associated Press.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse