Annonse
00:00 - 06. november 2015

Redningspakker er ingen redning

Euroen er ikke problemet. Redningspakker er ikke løsningen. Den norske Financial Times-kommentatoren Martin Sandbu har skrevet bok om alternative veier ut av finanskrisen.

Forsiktig optimist: Martin Sandbu hevder Europa valgte feil spor da finanskrisen rammet, og beskriver konsekvensene som en politisk forgiftning, men nå ser han ny tenkning i emning. Foto: Herman Dreyer
Annonse

– Selv har jeg et minoritetssyn. Eller til og med et eksentrisk syn – i forhold til de fleste som tenker og skriver rundt disse problemene. Det er derfor jeg har skrevet boken.

Det sier Martin Sandbu, norsk økonomiskribent i Financial Times, om sin nyutkomne debattbok Europe’s Orphan: The Future of the Euro and the Politics of Debt. Det er en bok som handler om integrasjonen i Europa, om euroen, og om de smertefulle krisene som har hjemsøkt vår verdensdel både økonomisk og i stadig sterkere grad politisk i årene siden det brutale krakket i 2008.

Sandbu skisserer utviklingen fra redningspakkenes storhetstid og videre mot en mulig ny fremtid for det europeiske samarbeidet, hvor mye er i støpeskjeen, for ikke å si vektskålen. Og hvor det kanskje kan være en ny tenkning og nye håp i emning.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse