Annonse
00:01 - 13. november 2015

Fryktens pris

Politikerne er blitt så redde for å være snille mot flyktningene at det kan få varige følger for integreringsarbeidet, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Fremskrittspartiet har rett: Stortingsvedtaket i vår om å ta inn 8000 syriske flyktninger har bidratt til at mange av de asylsøkerne som denne høsten har kommet til Europa, ønsker å dra til Norge. Ikke fordi vedtaket angikk dem, de 8000 skulle hentes fra FNs flyktningleirer i Syrias nærområder, men fordi det spredte seg et rykte om at Norge liberaliserte innvandringspolitikken.

Opposisjonen nekter for at det er slik, men det må skyldes det innenrikspolitiske spillet. Alt tyder på at partiene på Stortinget nå har innsett at ryktene om liberaliseringer og innstramninger i ulike Schengen-land sprer seg med rekordfart blant migrantene. Fra før visste de at det ikke lenger finnes grenser for informasjonsspredning, verken i tid eller rom, men stortingspolitikerne innså neppe at ett enkelt håndslag til Syria-flyktningene kunne bli oppfattet som en stor politikkendring.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse