00:00 - 27. november 2015

Nasjonal Front i front

Foto: Thierry Chesnot/Getty Images

De franske høyrepopulistenes leder Marine Le Pen har sittet ganske stille i båten etter at noen etterkommere av innvandrere til Frankrike og Belgia, som hun har lite til overs for, drepte 130 i terrorangrepene 13. november. Og det ser hun ut til å dra politisk fordel av. Hennes parti Nasjonal Front (FN) får 29 prosent oppslutning, mest av alle partier, i en måling utført av TNS Sofres-OnePoint for Le Figaro. Om to uker er det nytt valg i Frankrike, nå på hvem som skal styre landets 22 regioner og fem oversjøiske områder. FN kan ifølge målinger vinne makten i to regioner: Nord-Pas-de-Calais-Picardie, der Marine Le Pen er kandidat, og i Provence-Alpes-Côte d‘Azur, der hennes niese Marion Maréchal-Le Pen er kandidat.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse