Annonse
00:00 - 06. november 2015

Mexico fyrer opp

Annonse

Det er lov å dyrke og oppbevare marihuana til personlig bruk. Det fastslo Mexicos høyesterett onsdag. Dermed kommer Mexico etter Uruguay og flere amerikanske delstater, og liberaliserer sin narkotikapolitikk. Ikke mye, riktignok, det er fortsatt forbudt å produsere og selge marihuana. Men en plante til hjemmebruk kan ingen nekte en mexicaner etter Høyesteretts avgjørelse. Narkotikakriminalitet har tatt over 100 000 liv i Mexico det siste tiåret, anslår Reuters. Narkokrigene vil nok ikke slutte med Høyesteretts avgjørelse. Men debatten om liberalisering vil få ny fyr.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.