00:00 - 06. november 2015

Haveby minutt for minutt

Guide til neste ukes åpning av åpne dører, hilsen Sosiolog- og kommunikatørforeningen avd. Oslo 3.

Mandag: «Folk med omtrent samme bakgrunn, kjønn, hudfarge og alder, og som er invitert inn i den samme lukkede gruppen på Facebook, mener mye av det samme om aktuelle saker. Men kan vi egentlig utelukke at slike grupper søker sammen på grunn av noe genetisk? Er det rett og slett moder natur som kaller oss sammen? Jeg bare spør.»

Tirsdag: «Hvorfor er det ingen som skriver om at staten bruker mye oljepenger, at oljealderens slutt vil bety at velferdsstaten går på dunken og at innvandringen er altfor omfattende? Norske redaktører har sviktet sitt kall. Min gjennomgang av de snaut tusen artiklene som er skrevet om dette siden årsskiftet viser at ingen vanlige folk i min omgangskrets har lest dem, og at de som har lest dem ikke har blitt tilstrekkelig redd for konsekvensene. De mangler tydelige streker under svarene, slik det er i gode kronikker.»

Er det ikke på tide at noen bare sier det som det er: Menn er fra Mars og kvinner er fra Venus?

Onsdag: Etter mandagens oppgjør med facebookvennene har den profilerte samfunnsdebattanten blitt kastet ut. Les hans oppgjør med gruppen på side 9-12, og støttekronikker på side 13-37.

Torsdag: «Ingen har skrevet artikler om at det skrives altfor få kritiske artikler om islam siden forrige tirsdag. Norske intellektuelle har sviktet sitt kall. Kan det skyldes noe biologisk? Det må enten være noe biologisk eller noe som er alvorlig galt med essaysjangeren.»

Fredagskronikken: «Det er veldig mistenkelig at alle jeg er uenig med er så lite opptatt av hva som er fakta. Norske akademikere har for eksempel en lei tendens til å forklare fenomener med utgangspunkt i sitt eget fag, i stedet for å benytte innsikter fra de amerikanske forskerne jeg er enig med. La oss heller øse av kunnskapens dype brønn.»

Lørdag: «Er det ikke på tide at noen bare sier det som det er: Menn er fra Mars og kvinner er fra Venus? And never the twain shall meet

Søndag: «Hvorfor er det ingen som skriver om at staten bruker mye oljepenger, at oljealderens slutt vil bety at velferdsstaten går på dunken og at innvandringen er altfor omfattende?»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse