Annonse
00:00 - 27. november 2015

Bonde: Frps nye makt

Stortingsflertallet er livredd for å slippe Frp fri. Dermed får partiet historisk mye makt, skriver Aslak Bonde.

Illustrasjon: Marvin Halleraker. www.marvin.no
Annonse

Det finnes ikke objektive målestokker for et partis innflytelse, men det er sannsynlig at Fremskrittspartiet nå har mer makt over samfunnsutviklingen enn noen gang tidligere i partiets historie. Forrige ukes asylavtale og denne ukens avtale om statsbudsjettet for neste år viste at det er utenkelig for de andre partiene å stille seg slik at det blir regjeringskrise.

 

Underhånden sies det direkte at man ikke kan ha en krise nå og la Fremskrittspartiet posisjonere seg som uavhengig kritiker av innvandrings- og integreringspolitikken. Én ting er at partiet i løpet av kort tid kanskje hadde blitt størst på meningsmålingene. Enda mer alvorlig er det at Frp kunne ha nøret oppunder fremmedfiendtlige holdninger som den rekordstore innvandringen gir god grobunn for. I andre europeiske land ser man hvordan enkelte høyreorienterte politikere pisker opp stemningen mot innvandrere og mot reelle flyktningers rett til å søke politisk asyl.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse