Annonse
00:01 - 13. november 2015

Fragmenter av argumenter

Forkastede talepunkter fra en flyktningdebatt.

Annonse

«Vi er svært kritiske til at regjeringen, der Fremskrittspartiet altså inngår, ønsker seg en umenneskelig og hardhendt politikk på flyktningområdet, midt i den verste flyktningkrisen Europa har sett siden andre verdenskrig. Vi er også veldig kritiske til at regjeringen ikke har kommet fort nok i gang med å implementere denne politikken.»

«Denne innretningen er klok, fordi dersom vi kuttet i velferden for å betale for flyktninger, ville dette skape grobunn for økt rasisme og utenforskap. De vanlige kuttene i velferd, de vi foreslo før krisen, de skaper ikke rasisme, de skaper jobber.»

«Det kan da ikke være tvil om at det er flyktningforlikets skyld at alle reiser til Norge i stedet for, for eksempel, Danmark eller Tuvalu. Hadde Stortinget gått for vårt forslag om 6500 kvoteflyktninger i stedet for 8000, hadde vi aldri kommet opp i dette problemet.»

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse