Annonse
00:00 - 20. november 2015

Elg og Jesus

Ingen snakket om albinoelgen Albin da Våler kirke i Østfold søndag inviterte til elg-gudstjeneste.

Skinn og bein: 50-60 personer dukket opp til elg-gudstjeneste, i en bygd med 1000 innbyggere. Er temagudstjenester som denne løsningen på kirkens oppmøteproblemer? Foto: Marius Lien
Annonse

Våler ligger i Østfold, omgitt av skog og elg. De lokale jegerne var spesielt inviterte da slutten på elgjakten ble markert med egen gudstjeneste søndag. Gudstjenesten ble åpnet av et lokalt minikorps – kornett, trompet, trombone, baryton, tuba og trommer – som spilte «Gammel jegermarsj». Alteret var dekket av elgskinn, og ved alterets fot lå en vakker elghodeskalle med horn. Dekoren ga, sammen med musikken, en svært original inngang til gudstjenesten, og følgelig ble sansene ekstra skjerpet da sogneprest Sture Jensen gikk i gang.

Han startet med å si ekstra velkommen til et lite knippe nyankomne flyktninger fra Syria. «Ja, var det ikke Syria?» spurte presten. «Nei, Egypt», svarte de nye Våler-beboerne. Den påfølgende bibellesningen pekte mot kveldens tema. Teksten var fra mosebøkene, da Noah hadde reddet dyr og mennesker i arken: «Aldri mer skal det skje at alt kjøtt og blod blir utryddet av vannet fra storflommen. Aldri mer skal en storflom komme for å ødelegge jorden.»

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse