Annonse
00:00 - 20. november 2015

Edward Snowden, hva har du stelt i stand?

Kryptering er blitt allemannseie. Nettet er i ferd med å bli en frihavn for skurker og terrorister, sier politiet.

Annonse

Etter terrorangrepene i Paris har europeiske myndigheter desperat forsøkt å finne bakmennene. Etter flere politiraid i Belgia kom landets innenriksminister med en advarsel: Han påsto at IS-terrorister kan skjule sin kommunikasjon ved hjelp av Playstation-spillkonsoller. Hvorfor? Spillmaskinen er svært vanskelig å overvåke:

«Playstation 4 er til og med vanskeligere å holde oversikt over enn Whatsapp», sa ministeren ifølge den engelskspråklige belgiske avisen The Bulletin. Som kjent er hverken meldingstjenesten Whatsapp eller Playstation hemmelige krypteringstjenester skapt av terrororganisasjoner eller kriminelle. De er svært utbredte digitale hjelpemidler hvem som helst kan få kjøpe. Det er ikke bekreftet at terroristene brukte disse metodene for å skjule sin kommunikasjon før angrepene i Paris. Men muligheten skremmer overvåkningstjenester verden over.

Annonse