Annonse
00:00 - 20. november 2015

Atom-Kina

Annonse

Bare dager før det argentinske presidentvalget søndag signerte landets regjering en avtale med Kina om å ­finansiere og bygge to atomreaktorer. Den samlede kostanden er estimert til 15 milliarder dollar, ifølge Financial Times. Entreprenøren, China National Nuclear Corp (CNNC), har 26 reaktorer under bygging i hjemlandet, og satser stadig mer på verdensmarkedet. I oktober ble det kjent at de kjøper seg inn i det britiske Hinkley Point-prosjektet i samarbeid med franske Electiricite de France (EDF). Anlegget er kostnadsberegnet til 18 milliarder pund, og Kinas andel representerer den største kinesiske­ investeringen i Storbritannia noensinne.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.