Annonse
00:00 - 20. november 2015

Årets freskeste notat

Annonse

Sover du godt om natten? Det er det ingen grunn til. For hva står vi overfor? Jo, «et kombinert erkjennelses- og kompetanseproblem midt i kjernen av det politiske virkemiddelapparatet.» Det er Civita-økonomen Lars Peder Nordbakken som i notatet «Virker Innovasjon Norge?» setter skrekken i oss. Han sammenligner hva Statistisk Sentralbyrå har tall på og hva Innovasjon Norge selv sier om effekten av egne virkemidler. SSB kan si svært lite, mens Innovasjon Norge, ifølge Nordbakken, er selvskrytende og rosemalende fornøyd med «robuste tall» for effekten. Det som er helt sikkert, er at INs direktør Anita Krohn Traaseth vil gjøre erkjennelsesproblem til noe helt nødvendig og knallbra!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt