Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

UDI: – I tråd med praksis

Bruk fleksibiliteten i Dublin-forordningen, oppfordrer KrF-leder Knut Arild Hareide, som vil ta opp Ahmeds sak med justisminister Anders Anundsen.

KrF-leder: Knut Arild HAreide. Foto: Christian Belgaux
Annonse

Kristelig Folkepartis leder mener beslutningen om å utvise den syriske legen Ahmed til Polen, hvor han først søkte asyl, må omgjøres.

– Humanitærklausulen i Dublin-forordningen gjør at en asylsøker ikke trenger å bli sendt tilbake til det første landet hvis det er åpenbare grunner til at det ikke er klokt, sier Knut Arild Hareide, som finner slike grunner for Ahmed.

– Dette er en høyt utdannet lege, som nå i sin fortvilelse kanskje tenker at det mest meningsfulle for ham er å dra tilbake til Syria, hvor han vil være i livsfare. Han er en person vi trenger, sier Hareide, som tilføyer at han vil være forsiktig med å legge vekt på at søkeren er høyt utdannet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt