Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

UDI: – I tråd med praksis

Bruk fleksibiliteten i Dublin-forordningen, oppfordrer KrF-leder Knut Arild Hareide, som vil ta opp Ahmeds sak med justisminister Anders Anundsen.

KrF-leder: Knut Arild HAreide. Foto: Christian Belgaux
Annonse

Kristelig Folkepartis leder mener beslutningen om å utvise den syriske legen Ahmed til Polen, hvor han først søkte asyl, må omgjøres.

– Humanitærklausulen i Dublin-forordningen gjør at en asylsøker ikke trenger å bli sendt tilbake til det første landet hvis det er åpenbare grunner til at det ikke er klokt, sier Knut Arild Hareide, som finner slike grunner for Ahmed.

– Dette er en høyt utdannet lege, som nå i sin fortvilelse kanskje tenker at det mest meningsfulle for ham er å dra tilbake til Syria, hvor han vil være i livsfare. Han er en person vi trenger, sier Hareide, som tilføyer at han vil være forsiktig med å legge vekt på at søkeren er høyt utdannet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.