Annonse
00:00 - 09. oktober 2015

Praktiske bekymringer

Tømrermester Ole Thorstensen har skrevet et kjærlighetsbrev til faget sitt. Han mener det står i fare for å forsvinne, om akademikerne ikke prøver å forstå håndverket bedre.

Hamrer inn håndverkets verdi: Ole Thorstensen startet en større debatt om yrkesfagenes posisjon med essayet «De manuelle», nå har han skrevet bok.
Annonse

– Jeg må vente på tur, på arkitekten, ingeniøren, saksbehandleren hos Plan- og bygningsetaten, som alle er overordnet meg på en udefinerbar måte. 

Tankene hadde spunnet rundt i tømrermester Ole Thorstensens hode gjennom mange år. Helt siden han tok valget om å bli håndverker, hadde små drypp gjennom yrkeslivet gjort ham oppmerksom på det skjeve forholdet mellom teori og praksis i det norske samfunnet. Det han for et drøyt år siden skulle kalle skillet mellom akademikerne og de manuelle, og som nå gjør seg relevant igjen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse