Annonse
00:00 - 23. oktober 2015

Nytt og sprekt

Lokalvalget ble bra for Ap, men etterspillet ble enda bedre, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Oslo Arbeiderparti har i de siste 20 årene vært kilde til konstant hodepine for Ap-ledelsen. Fylkeslaget har vært preget av interne stridigheter og fløykamper – så mange og så intense at dyktige folk har trukket seg ut og at lokallagets posisjon innad i Arbeiderpartiet er blitt kraftig svekket.

Denne ukens presentasjon av den nye byregjeringen markerer kanskje vendepunktet. Raymond Johansen har frem til nå gjort akkurat det Jonas Gahr Støre ba ham om da han lot seg overtale til å forlate den mektige partisekretær-stillingen for å satse på en usikker tilværelse som lokalpolitiker i hovedstaden.

Planen var at Johansen skulle vinne kommunevalget ved hjelp av sin politiske tyngde, rette klassebakgrunn og uavhengighet fra det kranglete lokalpartiet. Deretter skulle han bruke byrådsmakten til å gi ny energi til tillitsvalgte som endelig skulle få en felles oppgave å samle seg om.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse