Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

Morozov: Tilbake til kapitalismen

Troen på at vi går mot en post-kapitalisme er i beste fall naiv, skriver Evgeny Morozov.

Illustrasjon: Øivind Hovland
Annonse

Silicon Valley har kanskje verdens største forråd av freidighet og arroganse. Men er teknologibransjen også i ferd med å legge grunnlaget for en ny økonomisk orden? Både kritikere og klakører ser ut til å enes om at så er tilfelle. Den største uenigheten dreier seg om nøyaktig hva slags orden dette vil bli.

Paul Masons nye bok om «post-kapitalismen», som for tiden skaper bølger i Storbritannina, har noe for hver leir i debatten. Den er siste tilskudd i en sviskesjanger som folk som Daniel Bell og Peter Drucker etablerte for flere tiår siden. Etter hvert som alt blir digitalisert og knyttet sammen i nettverk, vil selv våre nye næringslivsherskere få vanskeligheter med å holde tilbake det radikale potensialet – for nye former for protest og sosial organisering – som følger med, hevder Mason.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt