Annonse
00:00 - 23. oktober 2015

Mat til bevaring av slum

Annonse

Mange fikk lyst på en tur til Portland i USA, etter Andreas Viestads reportasje fra byens mat- og hipsterfestival i Morgenbladet nylig. I Brasil ble en enda tøffere matfestival avsluttet sist uke: «Comida de Favela». På norsk: «Favelamat». Festivalen holdes i Maré-favelaen, som ligger rett ved motorveien fra flyplassen til sentrum av Rio de Janeiro, tidvis i glaningen til turistene. Dermed vil myndigheten feie problemene i favelaen under teppet. Under VM i fjor rullet stridsvogner og hundrevis av soldater inn i Maré for å få favelaen til å se bedre ut for resten av verden. Den lokalt organiserte matfestivalen prøver på det samme.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse