Annonse
00:11 - 30. oktober 2015

Kanskje ikke så lurt, Høie?

Bent Høie argumenterer uten å få gehør. Lokalsykehuset er for viktig for folk, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Kristelig Folkepartis nestleder Olaug Bollestad brukte et uvanlig KrF-ord denne uken. Vi «kødder ikke» med akuttkirurgien, sa hun til avisen Nationen. Hun ga et meget klart svar til helseminister Bent Høie, som i Lørdagsrevyen i NRK fortalte at de 14 minste lokalsykehusene i gjennomsnitt gjennomfører én akuttkirurgisk operasjon i døgnet.

Tallene Høie presenterte var ikke nye. De var fremskaffet av en intern arbeidsgruppe i september. Men det passet helt sikkert bra for statsråden å få et toppoppslag i TV-nyhetene forrige helg, slik at folk kan forstå hvorfor han i det nær forestående forslaget til sykehusplan vil foreslå å fjerne akuttkirurgien fra mange lokalsykehus.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse