00:00 - 09. oktober 2015

Halvveis til Moss

El-sykkelen kan være løsningen på storbyenes trafikkproblemer. Men hvor langt rekker den?

Foto: Marius Lien

Turen startet på Stortinget, og målet var Moss. Vanligvis tar jeg toget, men denne dagen skulle jeg undersøke om denne pendlerreisen kunne gjøres med en lånt el-sykkel av merket Off Course. Batteriet var fulladet, og straks var jeg i Grensen – syklistenes mareritt i Oslo.

Journalisten Bjørn Gabrielsen har sagt at å sykle i Oslo er som å drive med «parkour» – den urbane idretten der man skal passere de hindre som dukker opp på veien fra a til b. Vegger, gjerder, you name it. Sammenligningen treffer spikeren på hodet i Grensen, og jeg humpet rundt mellom trikkeskinner og hull i asfalten. Men det gikk tråere enn vanlig. El-sykkelen var tung, det føltes galt å utsette batteriet for skranglingen, og – whoops! – der ble styret rykket ut av posisjon. Jeg måtte stoppe og fikle det på plass igjen.

 

Annonse