Annonse
00:00 - 09. oktober 2015

Halvveis til Moss

El-sykkelen kan være løsningen på storbyenes trafikkproblemer. Men hvor langt rekker den?

Foto: Marius Lien
Annonse

Turen startet på Stortinget, og målet var Moss. Vanligvis tar jeg toget, men denne dagen skulle jeg undersøke om denne pendlerreisen kunne gjøres med en lånt el-sykkel av merket Off Course. Batteriet var fulladet, og straks var jeg i Grensen – syklistenes mareritt i Oslo.

Journalisten Bjørn Gabrielsen har sagt at å sykle i Oslo er som å drive med «parkour» – den urbane idretten der man skal passere de hindre som dukker opp på veien fra a til b. Vegger, gjerder, you name it. Sammenligningen treffer spikeren på hodet i Grensen, og jeg humpet rundt mellom trikkeskinner og hull i asfalten. Men det gikk tråere enn vanlig. El-sykkelen var tung, det føltes galt å utsette batteriet for skranglingen, og – whoops! – der ble styret rykket ut av posisjon. Jeg måtte stoppe og fikle det på plass igjen.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse